Инж. Петър Кънев: Преселението на мигранти от  юг на север става все по-тежък и актуален проблем

Той участва в 47-мата Генерална конференция на Организацията за Черноморското икономическо сътрудничество в Москва

От 27 до 29 юни в Москва се проведе 47-мата Генерална конференция на Организацията за Черноморското икономическо сътрудничество. От дванадесет страни членки, във форума се включиха десет.

От българска страна участва делегация в пълен състав, ръководена от инж. Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в 43-тото Народно събрание на Република България. Домакин на конференцията беше председателят на руския парламент Сергей Наришкин. Генералната асамблея беше бойкотирана от Украйна.

Основната тема, обсъждана на форума, беше свързана с бежанските потоци в Черноморската икономическа зона и бежанската криза. Доклад от българска страна изнесе инж. Петър Кънев. Като основен акцент той подчерта, че в момента в света има над 60 милиона бежанци и че преселението на мигранти от  юг на север става все по-тежък и актуален проблем за всички държави, независимо от това дали те са бедни или богати. Инж. Петър Кънев уточни, че на следващото заседание, домакин на което ще бъде Белград, ще бъдат обсъдени конкретни парламентарни предложения, свързани с темата.

Инж. Кънев проведе разговори с председателя на руския парламент Сергей Наришкин.